วันพฤหัสบดีที่ 1 มีนาคม พ.ศ. 2555

Thaifood-Poached eggs-ไข่ตุ๋น

Ingredient 1. Eggs or 4 eggs, duck eggs. 2. Tomatoes 1/2 cup (cut into small dices). 3. In soy sauce (or fish sauce) 1 tbsp. 4. 2 cup broth (or water). 5. Onion 1 tbsp. 6. Cayenne pepper 1/2 tsp. 7. Garlic 1 tsp (optional). 8. Coriander (for garnishing). How to do it. A. Break the eggs into a medium bowl. (Should be a bowl of heat) until the yolks and whites are mixed together. Then add the broth. (Or water), tomatoes, pepper, white pepper and soy sauce in until all the ingredients together. Two. Put water into a pot of rice and bring to boil. Wait until the foam is prepared to put the eggs in a pot of steaming. Then dim the lights down a little. Steam them for about 15 minutes until eggs are cooked well. Three. The poached eggs out of the steaming pot. Sprinkle with onion and coriander. (And garlic) Serve immediately with steamed rice. 

ส่วนผสม 1.ไข่ไก่หรือไข่เป็ด 4 ฟอง 2.มะเขือเทศ 1/2 ถ้วยตวง (หั่นเป็นสี่เหลี่ยมลูกเต๋า) 3.ซิอิ๊วขาว (หรือน้ำปลา) 1 ช้อนโต๊ะ 4.น้ำซุป 2 ถ้วยตวง (หรือน้ำเปล่า) 5.ต้นหอมซอย 1 ช้อนโต๊ะ 6. พริกไทยป่น 1/2 ช้อนชา 7.กระเทียมเจียว 1 ช้อนชา (มีหรือไม่มีก็ได้) 8.ผักชี (สำหรับแต่งอาหาร) วิธีการทำ 1. ตอกไข่ใส่ชามขนาดกลาง (ควรเป็นชามชนิดทนความร้อน) ตีจนไข่แดงและไข่ขาวผสมกันทั่ว จากนั้นเติมน้ำซุป (หรือน้ำเปล่า), มะเขือเทศ, พริกไทยป่น และซิอิ๊วขาว คนจนส่วนผสมทั้งหมดเข้ากันทั่ว 2. ใส่น้ำลงในหม้อนึ่งและนำไปตั้งไฟ รอจนเดือดจึงนำไข่ที่เตรียมไว้ไปใส่ในหม้อนึ่ง จากนั้นหรี่ไฟลงเล็กน้อย นึ่งทิ้งไว้ประมาณ 15 นาทีจนไข่สุกดี 3. นำไข่ตุ๋นออกจากหม้อนึ่ง โรยหน้าด้วยต้นหอมซอยและผักชี (และกระเทียมเจียว) เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

1 ความคิดเห็น: