วันจันทร์ที่ 5 มีนาคม พ.ศ. 2555

Thaifood-Chicken feet in soy sauce stew-ขาไก่ต้มพะโล้

Components.
1 kg chicken leg.
Spices powder 1 pack.
Celery root root 5.
4 heads of garlic.
3-inch piece cinnamon 1.
5 star anise flowers.
Icon 1 tablespoon sugar.
1-2 tablespoons of soy sauce.
1-2 tablespoons dark soy sauce.
3 tablespoons vegetable oil.
  How do
A. Minced chicken leg nail afraid to wash over the drain.
Two. Pound the coriander root and garlic crushed.
Three. A pan heat oil, add salt to the pound as a yellow powder with Spices Stir fry until fragrant, add a little water. Pour enough boiling pot.
Four. A chicken leg cooked with cinnamon, anise, about 30 minutes, season with soy sauce, sugar, black salt, sweet taste and boil for 5 minutes to lift off the serving plate.


ส่วนประกอบ
ขาไก่    1    กิโลกรัม
ผงพะโล้    1    ห่อ
รากผักชี    5    ราก
กระเทียม    4    หัว
อบเชยขนาด 3 นิ้ว    1    ชิ้น
โป๊ยกั๊ก    5    ดอก
น้ำตาลปีบ    1    ช้อนโต๊ะ
ซีอิ๊วขาว    1-2    ช้อนโต๊ะ
ซีอิ๊วดำ    1-2    ช้อนโต๊ะ
น้ำมันพืช    3    ช้อนโต๊ะ
 วิธีทำ
1. สับเล็บขาไก่ ล้างให้สะอาด ใส่ตะเกรงให้สะเด็ดน้ำ
2. โขลกรากผักชีกับกระเทียมพอแหลก
3. นำกระทะตั้งไฟ ใส่น้ำมัน ใส่เกลือที่โขลกลงผัดพอเหลือง ใส่ผงพะโล้ ผัดจนหอม ใส่น้ำเล็กน้อย พอเดือดเทใส่หม้อ
4. ใส่อบเชย โป๊ยกั๊ก ใส่ขาไก่ ต้มประมาณ 30 นาที ปรุงรสด้วยน้ำตาล ซีอิ๊วดำ ชิมรสให้ออกเค็ม หวาน ต้มต่อ 5 นาที ยกลง ตักใส่จานเสิร์ฟ 



ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น